Nederland naar de stembus: een gids bij de Provinciale Statenverkiezingen

15 maart 2023Leestijd: 3 minuten
Stembureau in Westerkerk Amsterdam. foto: ANP/Hollandse Hoogte/Herman Wouters

Vandaag, woensdag 15 maart, stemt Nederland voor de Provinciale Staten. Welke onderwerpen zijn belangrijk in de provincies? Wat hebben zij precies te zeggen en waarom? Welke stemwijzers zijn er? En wat is de rol van de waterschappen en de Eerste Kamer? EW zet het voor u op een rij.

Hoe machtig is de provincie? EW reisde door het hele land en zocht in twaalf provincies naar de knelpunten. Van vertraagde woningbouw, een verstopt stroomnet tot de verdozing van het landschap. Unieke verhalen die inzoomen op politiek die de burger raakt. In deze campagne eisten landelijke politici vaak een hoofdrol op. EW keek verder en zocht in de twaalf provincies juist naar de lokale thema’s.

Tekst gaat verder onder het kader

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.