Trump wil drugstest: ‘Ik weet niet wat er aan de hand is met Clinton’

16 oktober 2016Leestijd: 2 minuten
Trump zegt niet onder de indruk te zijn van Clinton

De presidentskandidaat Donald Trump en zijn rivaal Hillary Clinton zijn de afgelopen dagen vooral druk geweest met persoonlijke aanvallen. Tijdens een speech speelt Trump in op de verdenkingen dat het niet goed gaat met de gezondheid van Clinton. Hij suggereert zelfs dat ze drugs zou hebben gebruikt.

‘We zijn net atleten,’ stelt Trump in een speech op zaterdagavond. ‘En atleten moeten een drugstest doen. Ik denk dat wij ook een drugstest moeten afleggen, vlak voor het debat. Echt waar. Waarom doen we dat niet?’

‘Ik weet namelijk niet wat er met haar aan de hand is, maar aan het begin van het debat was ze helemaal opgewonden en energiek. Aan het einde van het debat zegt ze van: “Oh, neem me alsjeblieft mee.” Ze kon bijna niet naar haar auto lopen.’

Tijdens de speech, onderdeel van een rally in New Hampshire, zei Trump niet onder de indruk te zijn van ‘zwakke Hillary’. Het Republikeinse publiek werd tevens getrakteerd op een reeks imitaties van Clinton door de presidentskandidaat.

Persoonlijke aanvallen en vuile campagne

Daarnaast blijft Trump de gezondheid van Clinton aanhalen. Zijn rivaal had te kampen met longontsteking, en werd onwel tijdens een 9/11-herdenking in New York.

Na het tweede presidentiële debat, dat uitliep op een ongekend moddergevecht, komen vanuit het Democratische en Republikeinse kant steeds fellere opmerkingen. Het team van Clinton maakt dankbaar gebruik van de beschuldigingen van seksueel misbruik door Trump. Hij haalt op zijn beurt steeds weer Wikileaks aan: de organisatie publiceerde een aantal e-mails van de Clinton-campagne, vol persoonlijke details.

Rik-niemann (2)Meepraten over de Amerikaanse politiek? Kom dan naar de derde verkiezingsavond van Elsevier!

De twee presidentskandidaten gaan woensdagavond (lokale tijd) voor het laatst de confrontatie aan, tijdens het derde debat. Daarna hebben de Amerikanen minder dan drie weken de tijd om te bedenken welke kandidaat zij als president willen.