Trump lijkt met de schrik vrij te komen na vuilbekkerij

10 oktober 2016Leestijd: 2 minuten
Trump deed ranzige uitspraken over vrouwen - bron:AFP

Mocht zijn optreden tijdens het tweede debat even slecht uitpakken  als in het eerste, dan had The Donald wel kunnen inpakken. Zeker na zijn ranzige woorden. Maar dat hoefde nu niet, want de strijd ging gelijk op.

Een echte Griekse tragedie is er niets bij. Ben je een maand voor de verkiezingen één van de twee overgebleven kandidaten om president van Amerika te worden, loopt je campagne plotseling ernstige averij op door het opduiken van een bandje waarop duidelijk te beluisteren valt welke vunzige taal je elf jaar geleden over je verrichtingen met vrouwen uitsloeg. Brave New World.

Trump deed ranzige uitspraken

Een van de vele activiteiten die de Republikeinse kandidaat Donald Trump, want om hem gaat het, in zijn leven heeft ondernomen was het organiseren van Miss Universe en Miss America verkiezingen. Zijn belangstelling concentreerde zich op Miss Poes, het geheimste deel van het vrouwelijk lichaam.

Trump kan nooit hebben vermoed dat zijn ranzige uitspraken hem nog eens in de problemen zouden brengen. Weer mispoes, want de opname kwam aan het licht twee dagen voor het tweede debat in St. Louis, Missouri (de staat die de natie president Harry Truman 1945-1953 schonk).

Hij ging niet eens al te diep voor het stof

Inmiddels had Trumps echtgenote, Melania, haar afschuw geuit over de woorden van haar man, net zoals gouverneur Mike Pence, zijn kandidaat voor het vice-presidentschap. Dit was het zoveelste incident in de campagne. Daarom zwol zaterdag het koor van Republikeinse bestuurders, dat er bij Trump op aandrong om alsnog plaats te maken voor een andere kandidaat, onheilspellend aan. Zo verklaarde Senator John McCain in 2008, de tegenstander van Barack Obama, dat hij Trump niet langer kon steunen.

Mocht zijn optreden tijdens het tweede debat even slecht uitpakken  als in het eerste, dan had The Donald wel kunnen inpakken. Maar dat hoefde niet, want ditmaal ging de strijd gelijk op, met Trump meestentijds in de aanval. Over zijn vuilbekkerij anno 2005 ging hij niet eens al te diep door het stof. Het was fout geweest, maar wat Bill Clinton had gedaan was vijf keer zo fout, vond hij. Daags na het debat heeft het er alle schijn van dat Trump met de schrik vrij zal komen en dat hem de schande van een tussentijds gedwongen opgeven dus bespaard zal blijven.