Aantijgingen tegen Trump blijven maar komen: ‘hij wilde bewijzen dat hij het kon maken’

14 oktober 2016Leestijd: 2 minuten
Ook realityster Summer Servos (L) zegt door Donald Trump te zijn aangerand - Foto: AFP

Opnieuw is een vrouw naar voren gekomen die beweert te zijn aangerand door de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Ditmaal gaat het om Kristin Anderson, die zegt dat ze begin jaren negentig in een club in New York door Trump onder haar rok werd gegrepen.

Ze doet haar verhaal aan The Washington Post.

‘Trump wilde bewijzen dat hij het kon maken’

Volgens de vrouw duurde het incident niet langer dan dertig seconden, maar dat zijn hand onder haar rok verdween betwijfelt Anderson niet. Ze zat op een bank in een club in Manhattan toen ze opeens een hand onder haar rok voelde, die omhoogging over haar dij en eindigde op haar vagina. Pas nadat ze de hand had weggeduwd en de bank af was gevlucht draaide ze zich om en herkende ze vastgoedmagnaat Trump, aldus het verhaal.

‘Het was geen seksuele avance,’ zegt Anderson. ‘Het was eerder alsof hij wilde bewijzen dat hij het kon maken en er niks zou gebeuren. Er was niet eens een gesprek. Het was willekeurig en zeer nonchalant van zijn kant’.

Realityster zegt ook aangerand te zijn

Ook Summer Zervos, die in het verleden aan de Amerikaanse reality-show The Apprentice meedeed, zei vrijdag te zijn aangerand door Trump. De eerste keer dat zij hem ontmoette, werd ze naar eigen zeggen ongevraagd gezoend. En toen ze hem later bij een hotel in Los Angeles sprak om het over een baan te hebben, zou hij haar opnieuw hebben gezoend. Beide incidenten waren volgens haar ongewenst.

Het Trump-kamp ontkent de aantijgingen, net als eerdere beschuldigingen die deze week werden gedaan. Woensdag publiceerde The New York Times een verhaal waarin twee vrouwen aan het woord komen die beweren te zijn aangerand door Trump. De presidentskandidaat reageerde woedend, beschuldigde de krant van smaad en eiste een rectificatie. De krant weigert: ‘Trump heeft geen reputatie meer die wij kunnen verpesten,’ luidde het snerende antwoord.