Anna Vossers

‘Ik miste het contact met andere werkzoekenden’

26 maart 2015

Het contract van Emily Harmsen (31) werd niet verlengd, waarna ze de website vacatureluurs.com oprichtte.

‘Ik had een leuke baan, maar mijn contract werd niet verlengd. Een interessante voltijdbaan vinden, bleek nog niet zo makkelijk. Ik wilde graag contact met andere werkzoekenden, waaruit het idee voor de website vacatureluurs.com is ontstaan. Daarvan kan ik nog niet rond­komen, maar mijn creativiteit kan ik er wel in kwijt.

‘Ik besteed elke dag tijd aan mijn website en verstuur wekelijks een nieuwsbrief met tips en evenementen voor werkzoekenden. Inmiddels werk ik ook deeltijds als administratief medewerker op een school. Ik verdien nu elke maand flink minder, tussen de 1.200 en 1.400 euro netto.

Drie dvd’s per maand

‘Al sinds mijn studententijd houd ik mijn inkomsten en uit­gaven bij in een Excel-bestand. Mijn grootste maandlast is mijn hypotheek van 350 euro voor een benedenhuis met een kleine tuin in Rotterdam. Aan boodschappen probeer ik elke dag maximaal
6 euro uit te geven. Dat lijkt weinig, maar ik ben niet zo moeilijk: ik ontbijt en lunch gewoon met ­boterhammen met pindakaas.

‘Sinds ik zoveel minder ben gaan verdienen, heb ik enorm in de vaste lasten gesneden. Ik had een ruim internet- en televisie-abonnement. Nu betaal ik 70 procent minder voor alleen goedkoop internet. Vroeger kocht ik zo drie dvd’s per maand en ging ik vaak naar de bioscoop, nu betaal ik 8 euro per maand voor een Net­flix-abonnement.

Positieve reacties

‘Ik ga nog wel naar de film, maar dan met korting via een pas. Actie- en sciencefictionfilms zijn het mooist op een groot scherm. Daarom heb ik voor 25 euro een rolgordijn gekocht en aan een kast gehangen: als ik de beamer van mijn ouders leen, heb ik op die manier mijn eigen thuisbioscoop.

‘Soms lig ik wakker van grote uitgaven. Ik zou best meer willen verdienen, omdat je dan meer vrijheid hebt. Een vakantie naar Amerika met mijn vriend staat heel hoog op mijn lijstje, maar sparen daarvoor gaat langzaam.

‘Gelukkig lijkt het of ik telkens als ik een beetje in de put zit, positieve reacties krijg op mijn werk. Daar doe ik het voor.’

Elsevier nummer 14, 4 april 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.