Arendo Joustra Premium Corner

Denk maar niet dat ‘de’ Russen in opstand komen

26 april 2022Leestijd: 2 minuten

De Russische president Vladimir Poetin is de oorlog met Oekraïne begonnen, maar gewone Russen worden erop aangekeken. Dat is niet terecht. En dat ze geen ‘opstand’ beginnen, kun je ze ook niet kwalijk nemen, meent Arendo Joustra.

Hoe gaat het intussen in Rusland? In de eerste plaats merken gewone Russen nog weinig van de sancties. Behalve in een paar grote ­steden, waar zichtbaar is dat sommige westerse bedrijven en winkels hun ­deuren hebben gesloten.

Rusland

Lees meer over de ongekende sancties die het Westen oplegt: Rusland houdt altijd vrienden over

En als de Russen straks wel degelijk iets gaan merken van de sancties, dan zal wederom blijken dat ze enorm zelfredzaam zijn – een eigenschap die hen ook tijdens het Sovjettijdperk en de ­roerige jaren negentig overeind heeft gehouden.

Het Kremlin drukt elke demonstratie de kop in

Dus denk maar niet dat de Russen ‘in opstand’ komen. Dat hebben sommigen wel even geprobeerd in navolging van Wit-Russen. Maar die protesten zijn, net als in Wit-Rusland, inmiddels met geweld en hoge straffen gesmoord.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.