Arendo Joustra Premium Corner

Bizar dat Johnson zo makkelijk parlement buiten spel kan zetten

29 augustus 2019

Dat nieuws vaak leerzaam is, blijkt maar weer eens uit het bericht dat de Britse premier Boris Johnson het parlement langdurig met vakantie heeft gestuurd. Dat de moeder aller parlementen zich zo makkelijk ter zijde kan laten schuiven, verbaast. Je zou veronderstellen dat in de oudste democratie ter wereld het parlement zelf de touwtjes in handen heeft, schrijft Arendo Joustra. Niet dus.

Johnson heeft besloten de zitting van het parlement, dat op 3 september terugkomt van zijn vakantie, vanaf 9 september vijf weken op te schorten. Volgens Johnson heeft het parlement dan nog voldoende tijd om zich uit te spreken over de Brexit-plannen van het kabinet-Johnson. De oppositie denkt daar anders over en is razend.

Nog maar weinig tijd om 14 oktober nog afspraken met EU te maken

Lees dit omslagverhaal nu tijdelijk gratis: Boris Johnson, de man die Brexit moet leverenCover Elsevier weekblad editie 31 2019

In de plannen van Johnson komt het Lagerhuis pas op maandag 14 oktober weer bijeen. Een kleine twee weken voor de geplande Brexit-datum van 31 oktober. Dat biedt het Lagerhuis maar weinig tijd om een Brexit zonder afspraken met de Europese Unie (een no-deal Brexit) te voorkomen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.