Michiel Dijkstra Premium Corner

Hoezo maakt Europa economische ambities niet waar en Amerika wel?

07 mei 2019Leestijd: 3 minuten

In 2020 zou Europa de meest dynamische en concurrerende economie van de wereld moeten hebben, was het plan. Met veel innovatie, hoge werkgelegenheid en volop inzet op onderwijs. Zo spraken de lidstaten van de Europese Unie (EU) af in Lissabon, in maart 2010. In 2019 kan voorzichtig worden vastgesteld dat de zogeheten Europa 2020-doelen niet worden gehaald, schrijft Michiel Dijkstra.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.