Op de ranglijst Premium Corner

Wie bezit de schuld van de eurolanden?

03 juli 2019Leestijd: 1 minuut

Dit is een getal dat in de eurocrisis goed in de gaten werd gehouden: hoeveel staatsschuldpapier van eurolanden is in handen van buitenlandse beleggers? Dat zijn namelijk in de regel kritische klanten. Komt er slecht nieuws, dan zijn zij veel sneller geneigd om hun obligaties te verkopen dan binnenlandse banken en beleggers, die immers een band met het land hebben. Daardoor schiet de rente die het land moet betalen omhoog.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.