Victor Pak Premium Corner

Kamerleden hebben beschamende debatten aan zichzelf te wijten

26 januari 2022Leestijd: 1 minuut

De debatcultuur in de Tweede Kamer bestaat momenteel uit vloeken, tieren en jennen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp moet werken aan consequent optreden, maar Kamerleden moeten zelf geen afbreuk doen aan de waardigheid van de Kamer, schrijft Victor Pak.

Vorige week was het opnieuw raak bij debatten over de Regeringsverklaring en het coronabeleid. Bij het eerste debat versleet PVV-leider Geert Wilders zijn collega Jesse Klaver (GroenLinks) voor ‘gek’ en haalde hij uit naar hoofddoekdragende medeparlementariërs. Tijdens het coronadebat riep FVD’er Gideon van Meijeren op de coronawetgeving te negeren.

Reglement van Orde is duidelijk

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.