Premium Lock Meer aandacht voor de griepprik graag

22 augustus 2021Leestijd: 2 minuten
Ouderen laten zich via de huisarts inenten met een griepvaccin. Foto: ANP

Al jaren is de vaccinatiegraad bij de griepprik laag. Slechts  de helft van de mensen die een oproep krijgen, komt opdagen voor de vaccinatie. Tijd om daar eindelijk eens werk van te maken, schrijft Marieke ten Katen.

In de afgelopen maanden is er – terecht – veel aandacht voor de coronavaccinaties. Er wordt veel gediscussieerd over hoe de vaccinatiegraad kan worden opgekrikt. Met een prikbus door de wijk, vaccineren in het buurthuis of een vaccinatiebewijs verplichten voor de toegang tot evenementen? Alle opties komen langs nu het doel is het coronavirus zo min mogelijk schade te laten aanrichten. Maar er is nog een andere vaccinatie die de aandacht verdient: de griepprik.

Want niet alleen het coronavirus kan de zorg zwaar onder druk zetten. Het griepvirus heeft ook verscheidene keren bewezen daartoe in staat te zijn. In 2018  nog zagen diverse ziekenhuizen zich genoodzaakt een opnamestop op de spoedeisende hulp af te kondigen en niet-spoedeisende operaties uit te stellen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.