Arendo Joustra Premium Corner

Tijd dat rechts het klimaatbeleid opeist

01 juli 2021

Het is jammer dat de linkse partijen het thema immigratie geheel hebben overgelaten aan rechts. Dat lag niet voor  de hand. De ­nadelen van immigratie treffen immers vooral de ooit links stemmende onderklasse, schrijft Arendo Joustra.

Deze mensen wonen meestal in dezelfde buurten als immigranten, maken noodgedwongen gebruik van dezelfde scholen, wedijveren niet alleen om dezelfde huizen, maar ook om dezelfde (tijdelijke) banen en ondervinden aan den lijve de versobering van de sociale zekerheid als gevolg van immigratie.

De gegoede klasse ondervindt op haar beurt slechts voordelen: goedkoop personeel voor huis en tuin, in eigen buurt en school nauwelijks last, weinig concurrentie op de banenmarkt, en voldoende goedkoop personeel om in bedrijven de loonkosten te drukken, wat goed is voor de winsten en de aandelen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.