Nicolette van den Hout Premium Corner

Stel reserveren voor het strand verplicht

10 augustus 2020

Vanaf het begin van de hittegolf zijn de stranden en de bijbehorende parkeerterreinen bomvol. Elke hete dag klinkt weer de oproep: ‘Kom niet naar het strand!’ Geen hond die zich daar wat van aantrekt. Oplossing: voer een reserveringsplicht in voor het strand bij temperaturen boven de 26 graden, schrijft Nicolette van den Hout.

Er geldt al een reserveringsplicht voor musea, horeca, monumenten en pretparken. Op die manier kunnen zij het aantal bezoekers reguleren en kan de anderhalve meter worden gewaarborgd. Het strand is dan wel langgerekt langs de hele kustlijn in de buitenlucht, maar op sommige plekken loopt het zo vol, dat ook daar de anderhalve meter niet meer te doen is.

Overvolle treinen, dichtslibbende wegen, geen parkeerruimte

Dat begint eigenlijk al met de weg er naar toe: de trein naar het strand zit overvol, de wegen ernaartoe zijn dichtgeslibd, inclusief de fiets- en wandelpaden en er is geen parkeerplek meer te vinden. Het gevolg is dat mensen de auto maar lukraak ergens neerzetten, zolang ze maar naar het strand kunnen. En het aantal mensen dat dit jaar naar de Hollandse kust trekt, is meer dan normaal, doordat mensen in eigen land vakantie vieren wegens corona. Daar komen de toeristen uit omringende landen nog eens bij (mondkapjesvrij Nederland is bij hen extra in trek).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.