Premium Lock Stel reserveren voor het strand verplicht

10 augustus 2020Leestijd: 2 minuten
Scheveningse strand op vrijdag 31 juli, toen de thermometer er 30 ruim graden aanwees. Foto: Niels Wenstedt/ANP

Vanaf het begin van de hittegolf zijn de stranden en de bijbehorende parkeerterreinen bomvol. Elke hete dag klinkt weer de oproep: ‘Kom niet naar het strand!’ Geen hond die zich daar wat van aantrekt. Oplossing: voer een reserveringsplicht in voor het strand bij temperaturen boven de 26 graden, schrijft Nicolette van den Hout.

Er geldt al een reserveringsplicht voor musea, horeca, monumenten en pretparken. Op die manier kunnen zij het aantal bezoekers reguleren en kan de anderhalve meter worden gewaarborgd. Het strand is dan wel langgerekt langs de hele kustlijn in de buitenlucht, maar op sommige plekken loopt het zo vol, dat ook daar de anderhalve meter niet meer te doen is.

Overvolle treinen, dichtslibbende wegen, geen parkeerruimte

Dat begint eigenlijk al met de weg er naar toe: de trein naar het strand zit overvol, de wegen ernaartoe zijn dichtgeslibd, inclusief de fiets- en wandelpaden en er is geen parkeerplek meer te vinden. Het gevolg is dat mensen de auto maar lukraak ergens neerzetten, zolang ze maar naar het strand kunnen. En het aantal mensen dat dit jaar naar de Hollandse kust trekt, is meer dan normaal, doordat mensen in eigen land vakantie vieren wegens corona. Daar komen de toeristen uit omringende landen nog eens bij (mondkapjesvrij Nederland is bij hen extra in trek).

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw