Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Parlement loopt risico met Jetten-gelden

29 juli 2020

Jarenlang werd geklaagd over de geringe inhoudelijke ondersteuning van Tweede Kamerleden. Met ‘anderhalve man en een paardenkop’ kan een parlement een regering met een leger aan ambtenaren niet controleren, schrijft Carla Joosten. Op initiatief van D66-fractievoorzitter Rob Jetten besloot een Kamermeerderheid vorig jaar 10 miljoen euro uit te trekken voor extra ondersteuning. Wat blijkt? Een aantal fracties besteedt het geld helemaal niet aan extra inhoudelijke medewerkers, onthult De Telegraaf.

Partijen als VVD, DENK en FVD zien zich zelfs niet genoodzaakt om precies te vertellen waaraan ze het geld dan wel uitgeven.

Geerten Waling: goedkoop is duurkoop in democratie

CDA, CU, D66, de Partij voor de Dieren (PvdD), GroenLinks, PvdA, 50Plus, en SGP doen dat wel. Ze trekken met de extra tonnen nieuwe medewerkers aan. Maar de vrees van voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib dat partijen naast beleidsmedewerkers ook de nodige voorlichters in dienst zouden nemen, komt uit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.