Geerten Waling Premium Corner

Goedkoop is duurkoop, Tweede Kamer

09 september 2019Leestijd: 4 minuten

Democratie is een onbetaalbaar bezit, maar waarom mag zij dan niets kosten? Vrijdag gooide Rob Jetten een steen in de vijver met zijn pleidooi voor een stevige investering in de Tweede Kamer, specifiek in de inhoudelijke ondersteuning voor Kamerleden. Ondanks stille steun van de meeste volksvertegenwoordigers, die in de wandelgangen fluisteren dat zij het nauwelijks nog kunnen bolwerken, is het voor de D66-leider geen gelopen race. Het idee dat democratische controle geld kost, is op het Binnenhof een taboe, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.