Premium Lock Geachte Erik Akerboom, praat Nederlands met me

31 augustus 2019Leestijd: 2 minuten
Korpschef van de politie Erik Akerboom. Foto: ANP.

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Erik Akerboom, korpschef van de Nederlandse Politie: stop met melige Facebookberichtjes en toon ook in uw communicatie het gezag dat de politie nodig heeft.

U kreeg een waarschuwing uit Almere deze week. Van het college van burgemeester en wethouders: of de politie voortaan in algemeen beschaafd Nederlands zou willen communiceren.

De aanleiding: een Facebookbericht dat uw politiepost Almere Stad-Haven eind juli plaatste. ‘Yo boefjes, het wordt echt veel te heet deze week. Zullen we afspreken dat we geen criminele activiteiten plannen tot het weekend ofzo?’ En: ‘Blijf thuis, gooi die airco aan en ga het nieuwe seizoen van Stranger Things of La Casa de Papel kijken. Dan zien we elkaar weer van ’t weekend als het wat afgekoeld is.’

Onno Aerden

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Een nogal, laten we zeggen, populair gesteld berichtje, geplaatst tijdens de hittegolf eind juli – in ‘boeventaal’. Veel reacties erbij, de meeste mensen konden er wel om lachen. Het bleek vrijwel een-op-een gekopieerd van een Facebookpost van een politiekorps uit het Amerikaanse Massachusetts – dat Braintree Police Department was in Almere slechts als ‘bron’ voor het berichtje vermeld.

Moet kunnen?

Ik vind van niet.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw