Aerden Onno Aerden Premium Corner

Geachte Femke Halsema, kom met een écht Wallenplan

05 juli 2019Leestijd: 3 minuten

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks een ongevraagd communicatieadvies aan iemand in het nieuws. Deze week aan eerste burger van de hoofdstad Femke Halsema: ‘Uw aanpak van de Wallen is geen plan maar een frame; de stad heeft écht, snoeihard beleid nodig.’

Gebrek aan ambitie kan uw college niet worden ontzegd. Klimaatplannen voor de hoofdstad, honderdduizenden woningen erbij, 24-uursopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers, paal en perk aan cruiseschepen en kamerverhuur voor toeristen, een zuidasdok – het is zo bezien een klein wonder dat u deze week besloot om niet ook nog de organisatie van het Songfestival op u te nemen.

Onno Aerden

Onno Aerden is schrijver en geeft wekelijks in een blog ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Dat veruit de meeste van die plannen stuiten op de barre realiteit van Haagse wet- en regelgeving en felle kritiek vanuit de samenleving (opvang) of maatschappelijke partners (woningbouw, megalomane infrastructuur), weerhoudt u er niet van om telkens opnieuw met grote visies te komen.

Zo is er nu het Wallenplan.

Wallen sluiten?

Er zwalken wekelijks duizenden dronken Britten door het oudste deel van de stad – beteugeling van die walmende drukte lijkt me een goed motief. De Wallen gelden bovendien nog immer als notoire vrijstaat, waar uitbuiting, drugs- en mensenhandel en andere vormen van criminaliteit in het volle daglicht plaatshebben, onder het vergeelde alibi van ‘gezellige’ raamprostitutie. Uw voorganger en diens wethouder Lodewijk Asscher beten er met het door de Amsterdamse Rekenkamer en eigenlijk door alle betrokkenen als mislukt gekwalificeerde ‘Project 1012’ hun tanden op stuk.

Een buitenkans, lijkt me, om uw tanden te laten zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.