Marieke ten Katen Premium Corner

Failliet van twee ziekenhuizen is uiteindelijk beter voor de patiënt

31 oktober 2018Leestijd: 3 minuten

De ziekenhuizen in Amsterdam en Flevoland waren niet rendabel meer en presteerden ondermaats. Ondanks al het geklaagd op marktwerking in de zorg, is hun faillissement uiteindelijk beter voor de patiënt, schrijft Marieke ten Katen.

De twee ziekenhuizen van zorgondernemer Loek Winter, het MC Slotervaart in Amsterdam en de MC Groep in Flevoland, zijn donderdag 25 oktober failliet verklaard. Dat de ziekenhuizen het financieel moeilijk hadden, was al langer bekend. Jarenlang stonden de resultaten onder druk. In recente jaarrekeningen stonden al de nodige alarmsignalen, zoals een negatief resultaat en problemen met de huisbankier en -accountant. Als een verrassing komen de faillissementen dan ook niet.

Beide ziekenhuizen hadden moeite om het hoofd boven water te houden in een druk en veranderend ziekenhuislandschap.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.