Arendo Joustra Premium Corner

Nederland moet wederom een eminent historicus missen

22 augustus 2018

De zaterdag overleden historicus Henk Wesseling was dit weekblad overdreven dankbaar. Volgens hem hadden we de Huizinga-lezing ‘gered’ door in 2014 de promotie ervan over te nemen van NRC. De lezing, vernoemd naar die andere grote Leidse historicus Johan Huizinga (1872-1945), zag hij als een waardevolle traditie. Sindsdien konden we bij de kenner van koloniale verhoudingen in Afrika en de geschiedenis van Frankrijk geen kwaad doen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.