Syp Wynia Premium Corner

We hebben geen belang bij harde opstelling tegen Britten

05 april 2017Leestijd: 3 minuten

Nederland heeft in de jaren vijftig en zestig veel moeite gedaan om het Verenigd Koninkrijk bij de Europese eenwording te betrekken. De basis voor de Britse toetreding tot de Europese Economische Gemeenschap in 1973 werd gelegd tijdens een ­Europese top in Den Haag, in 1969. Nederlandse premiers onderhielden daarna in EU-verband opvallend nauwe contacten met hun Britse ambtgenoten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.