Gerry van der List Premium Corner

Ook gewenst: excuses aan de katholieken

06 juli 2021

Femke Halsema voelde zich genoodzaakt excuses aan te bieden voor het slavernijverleden van Amsterdam. In dat geval moeten katholieken ook aanspraak maken op excuses, volgens Gerry van der List. Vanaf 1566 begonnen protestanten met taliban-achtig fanatisme katholieke kerken te slopen. Voor 30 procent van de bevolking was religieuze verdraagzaamheid een illusie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.