Anne Faber

Kliniek Den Dolder scherpt beveiliging aan na belaging

16 oktober 2017

Medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn in Den Dolder krijgen zo veel haat- en dreigberichten dat de zorginstelling aangifte gaat doen. Michael P., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber, verbleef in de kliniek.

Dat heeft een woordvoerster bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving door RTV Utrecht.

Het gaat om een aantal dreigberichten, die op verschillende manieren bij medewerkers terechtkomen. De instelling wil niet zeggen hoeveel het er precies zijn en wat de bedreigingen inhouden. ‘Het gaat om een aanhoudende stroom haatmails. Ook is er iemand van ons belaagd op het terrein. Daarom moeten wij aangifte doen,’ aldus de woordvoerster.

Ook de beveiliging van de kliniek is aangescherpt. Volgens de woordvoerster is er nu dag en nacht toezicht. ‘Dat is door de onrust op het terrein hard nodig.’

De 25-jarige Anne Faber verdween tijdens een fietstocht. Haar lichaam werd na dertien dagen gevonden in Zeewolde. Altrecht Aventurijn ligt sinds de aanhouding van P., die een straf uitzat vanwege de verkrachting van twee minderjarige meisjes, ernstig onder vuur. Zo meldde De Telegraaf donderdag dat hij niet alleen de kliniek in en uit kon lopen, maar dat hij ook een affaire had met een begeleidster. Daarnaast had hij een andere patiënte bezwangerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.