economie

Ontslagvloedgolf bij Microsoft: 18.000 banen moeten weg

17 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse computerbedrijf Microsoft is aan een enorme bezuinigingsoperatie begonnen. Maar liefst 18.000 banen moeten verdwijnen.

Dat is medewerkers van het bedrijf per e-mail medegedeeld door CEO Satya Nadella, meldt Business Insider.

Nokia

Het bedrijf begint direct met de reorganisatie. De eerste 13.000 banen zullen de komende zes maanden worden weggesaneerd.

https://twitter.com/finansakrobat/statuses/489749160246013954

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Van de 18.000 banen gaat het om 12.500 arbeidsplaatsen bij het Finse Nokia dat vorig jaar voor een goed deel door Microsoft werd overgenomen.

Wereldwijd

De reorganisatie is wereldwijd en geldt voor alle lagen van het personeel. Zowel in de fabrieken als in het management zullen ontslagen gaan vallen. Het is de bedoeling dat afdelingen binnen het bedrijf efficiënter en productiever gaan werken, zegt Nadella in de bedrijfsmemo.

Het Amerikaanse bedrijf ontslaat ruim 14 procent van het personeel. In totaal werken er zo’n 127.000 personen bij Microsoft. Het is de grootste reorganisatie in de geschiedenis van het bedrijf.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.