cultuur

Een tevreden drinker is doorgaans geen onruststoker

01 juni 2015Leestijd: 1 minuut

Genoeglijk mijmeren bij en met een Spaanse Grande, vol vriendelijke fruit.

Een mooie verworvenheid, dat internet, al valt er toch ook heel wat te zeggen voor de ouwerwetse ingezonden brief. Tijdens het zoeken naar kroontjespen, inktpot, schrijf­papier, woordenboek, envelop en postzegel koelde menig heetgebakerd standje wat af, en zo werden de malproper gespelde schimpscheuten niet zo vurig geschreven als in eerste driftbui bedoeld.

Ook dronk men er wat bij, zoals men ten tijde van het schoonschrijven bij alles een glas dronk. Of twee. Doch immer bedachtzaam. Langzaam. Vreedzaam genietend.

Ook een tevreden drínker is geen onruststoker. Mijmer maar eens genoeglijk bij en met deze Spaanse Grande, vol vriendelijk fruit van druif tempranillo met een deftige eikenhouten betimmering, en met de statige structuur van een minzame medoc.

A 4 Anta bodegas, ribera del duero 2011 € 8,50 HEMA

Elsevier nummer 23, 6 juni 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.