Premium Lock Bloeddorst Hamas en Iran saboteert het hele Midden-Oosten

09 oktober 2023Leestijd: 3 minuten
Iraanse Hezbollah-sympathisanten in Teheran. Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Israëls harde reactie op de bloeddorstige Hamas-terreur zal vast weer de nadruk leggen op het Palestijnse slachtofferschap. Maar Palestijnen – en Iraniërs – zijn allereerst slachtoffer van de antisemitische kruistocht van hun dictatoriale leiders. Die offeren de nakende vrede in het hele Midden-Oosten op, schrijft Robbert de Witt.

Dood aan Israël!’ schreeuwden tientallen leden van het Iraanse parlement op de dag dat beelden van moordende Hamas-terroristen een schok teweegbrachten in de rest van de wereld. Volksvertegenwoordigers die juichen om het vergoten bloed van onschuldige Israëlische burgers.

Eens te meer werd zo duidelijk hoezeer het Iraanse regime streeft naar vernietiging van de staat Israël. Al decennia stoken de machthebbers in Teheran Hamas in de Palestijnse Gazastrook op om geweld te gebruiken tegen Israël. Hamas ontving geld, wapens en training. Iraanse drones werden en worden gebruikt om Israël te bestoken. Niet eerder gebeurde dat zo zorgvuldig gepland en gecoördineerd als op 7 oktober 2023.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw