Premium Lock Wat de kwestie-Hunter Biden zegt over het vuile politieke spel in Amerika

19 september 2023Leestijd: 3 minuten
President Joe Biden (rechts) en zijn zoon Hunter in Fort McNair, 25 juni 2023. Foto: ANdrew Harnik/AP Photo

Ongeacht de uitkomst is de zaak-Hunter Biden en het impeachment-onderzoek tegen zijn vader Joe zorgwekkend, schrijft Robbert de Witt. De cruciale verkiezingsstrijd van het komende jaar wordt ontsierd door allerlei rechtszaken.

Heel zuiver zijn de motieven van de Republikeinen natuurlijk niet, met hun onderzoek om een afzettingsprocedure (impeachment) te beginnen tegen president Joe Biden. Kevin McCarthy, leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, kondigde het onderzoek vorige week aan. Een speciale commissie – samengesteld uit Republikeinse Afgevaardigden – zal onderzoek doen naar mogelijk machtsmisbruik, corruptie en obstructie van de wet door de Democratische president.

Een onderzoek dat niets oplevert is een blamage, dus die impeachment komt er vast in de komende maanden. Aangezien de Democraten de meerderheid hebben in de Senaat, en een meerderheid in beide kamers van het Congres nodig is om Biden uit zijn ambt te zetten, is het allemaal nogal kansloos – als er al bewijs aan het licht komt.

Maar ja, het gaat de Republikeinen er natuurlijk om de president te beschadigen, nu die zich warmloopt voor zijn herverkiezing in november volgend jaar.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw