In Berlijn Premium Corner

Revolutionaire cultuurverandering in Duitse omgangsvormen

26 februari 2019

Wat me in Duitse supermarkten altijd verbaast, is dat collega’s die al jarenlang samenwerken elkaar nog altijd vousvoyeren. ‘Frau Müller, wat kosten de aardappelen,’ roept de ene cais­sière bijvoorbeeld tegen de andere. Waar in Nederlandse supermarkten tutoyeren de norm is, verkeerde de Bondsrepubliek tot voor kort nog in het formele tijdperk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.