Robbert de Witt Premium Corner

Anti-amerikanisme ondermijnt eensgezindheid tegen echt foute landen

08 mei 2021Leestijd: 2 minuten

Deze week werd duidelijk dat het de regering-Biden menens is met de vorming van een breed blok tegen Rusland en China. Maar de Amerikaanse president zal onder Europeanen nogal wat weerstand moeten overwinnen, schrijft Robbert de Witt. Onder Duitsers in het bijzonder.

Steeds was het vooraf bibberen als de Amerikaanse president naar Europa kwam de afgelopen vier jaar: welk land zou hij nu weer beledigen en publiekelijk in de hoek zetten? Maar Donald Trump is weg, en hoewel opvolger Joe Biden inhoudelijk niet zoveel van hem afwijkt, is de toon een wereld van verschil.

Ter voorbereiding op Bidens eerste buitenlandse reis komende maand, kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, de club van zeven grote industrielanden, deze week bijeen in Londen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.