In Brussel Premium Corner

De ijzige relatie Trump-Merkel

05 december 2019Leestijd: 2 minuten

Amerikanen zijn ‘onbetrouwbaar en niet te vertrouwen’. Aldus Peter Altmaier (CDU), de Duitse minister van Economie en Energie en vertrouweling van bondskanselier Angela Merkel. ­Altmaier legde op de Duitse televisie uit waarom de regering-Merkel het prima vindt dat het Chinese telecombedrijf Huawei – ondanks grote afluisterzorgen bij westerse geheime diensten – in Duitsland 5G-netwerken aanlegt. ‘We hebben Amerika toch ook niet geboycot,’ zei Altmaier, verwijzend naar één van Merkels mobiele telefoons, die door de Amerikaanse geheime dienst NSA is afgeluisterd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner