PSV-manager Brands houdt rekening met degradatievoetbal

10 december 2013Leestijd: 1 minuut

Technisch manager van PSV Marcel Brands zegt ook rekening te houden met degradatievoetbal. ‘Je mag niks uitsluiten. Feiten zijn feiten.’

Dat zegt Brands in De Telegraaf.

Degradatie

De manager constateert dat het gat met een degradatieplaats nog maar vier punten bedraagt. Het gat met een topdrieplaats is intussen alweer tien punten.

Daarmee is degradatievoetbal een realistischer scenario voor de Eindhovenaren dan de strijd om een toppositie. ‘Je mag niks uitsluiten. Feiten zijn feiten,’ zegt Brands over de mogelijkheid op degradatievoetbal. ‘Aan de andere kant is het een gekke gedachte om zo pessimistisch te zijn als je ziet hoe goed we zaterdag het eerste uur gespeeld hebben. Maar zolang je geen punten haalt, moet je overal rekening mee houden.’

Crisis

PSV ging afgelopen weekend in eigen huis met 2-6 onderuit tegen koploper Vitesse. De ploeg van Philip Cocu wint al sinds 6 oktober geen wedstrijd meer.

Op de ranglijst vindt de ploeg zichzelf terug in het rechter rijtje op plaats 10. Voormalige concurrenten als Ajax, Vitesse, Twente en Feyenoord hebben PSV ruim achter zich gelaten.