Overtuigende winst Feyenoord in kraker tegen PSV

01 december 2013Leestijd: 1 minuut

Feyenoord heeft zondag goede zaken gedaan in de Eredivisie. In de eigen Kuip speelden de Rotterdammers het kwakkelende PSV van de mat en wonnen overtuigend met 3-1.

Feyenoord begon sterk aan het duel maar zag toch PSV tegen de verhouding in op voorsprong komen via Adam Maher. Maar daarmee was het goede nieuws voor de Brabanders wel verteld. Voor rust nog kwam de thuisploeg langszij dankzij een wonderschone treffer van Jean-Paul Boëtius.

Pellè

Na rust was het Graziano Pellè die de absolute hoofdrol opeiste. Vanaf 11 meter schoot de Italiaan in de 54ste minuut de 2-1 binnen. Kort daarna mocht Pellè opnieuw vanaf de stip aanleggen, maar mikte hij op de paal.

Maar in de 65ste minuut maakte de Italiaan aan alle twijfel een einde door de eindstand op 3-1 te bepalen.

Crisis

Het kwakkelende PSV moest het grootste deel van de tweede helft met tien man spelen omdat Jeffrey Bruma, net als afgelopen week in de Europa League, met twee gele kaarten van het veld moest.

Door de winst stoomt Feyenoord van de achtste plaats op naar plek vier. PSV blijft steken op plaats tien. Ajax won eenvoudig met 4-0 van ADO Den Haag en stond even bovenaan, maar werd voorbijgestreefd door Vitesse dat van Cambuur won.