Ellende PSV duurt voort: nieuwe zeperd in Europa

28 november 2013Leestijd: 1 minuut

PSV heeft donderdag in de Europa League een beschamende nederlaag geleden tegen het Bulgaarse Ludogorets. AZ won wel en plaatste zich voor de volgende ronde.

De ellende voor de ploeg van Philip Cocu blijft maar voortduren. In Bulgarije kwamen de Brabanders slap en ongeïnspireerd voor de dag.

De baas

De thuisploeg had veel meer zin om te voetballen en was PSV op alle facetten de baas. De Sloveen Roman Bezjak zette Ludogorets voor rust op een 1-0 voorsprong nadat hij verdediger Karim Rekik simpel had uitgespeeld.

Het drama werd nog groter toen Jeffrey Bruma in de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg en moest gaan. Niet lang daarna kwam de thuisploeg op 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Succes voor AZ

PSV kan nog doorgaan naar de volgende ronde, maar moet dan het wel het laatste duel tegen Chornomorets Odessa winnen.

AZ speelde zichzelf donderdagavond al op het droge. In Alkmaar won de ploeg van Dick Advocaat van Maccabi Haifa met 2-0 en bereikte zo de eerste plek in Groep L.