nederland

Daders moorden Drenthe gebruikten pinpas van slachtoffers

04 maart 2014Leestijd: 1 minuut

De politie heeft meer bekendgemaakt over de moordenaars van Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Jan en Greet Veenendaal uit Exloo. De daders hebben bankpassen meegenomen na de moord.

Met de bankpas van het echtpaar Veenendaal is een dag nadat de levenloze lichamen werden gevonden gepind bij een geldautomaat in het centrum van Assen.

Exloo

Ook de bankpas van Smit is verdwenen, meldde de politie dinsdag in televisieprogramma Opsporing Verzocht. Of van deze bankrekening ook geld is opgenomen, is nog onduidelijk.

Op 28 juli vorig jaar werden de lichamen van het echtpaar Veenendaal, beiden 77 jaar, gevonden in hun huis in Exloo. Nu blijkt dat zij enkele dagen eerder al om het leven zijn gebracht, waarschijnlijk in de nacht van 24 op 25 juli.

Wat zich die nacht precies heeft afgespeeld in Exloo, wordt nog onderzocht maar de politie gaat uit van roofmoord.

Hondjes

Afgelopen maandag werden twee mannen van 28 en 29 jaar aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het stel en de 55-jarige Smit. Smit werd zondag 4 november 2012 doodgeschoten tijdens het uitlaten van zijn hondjes in het natuurgebied Dwingelderveld.

Het lichaam van de man, afgedekt met bladeren en takken, werd enkele dagen na zijn verdwijning in een greppel gevonden.

De politie had de verdachte mannen al langer in het vizier, maar beschikte niet over doorslaggevend bewijs om over te gaan tot arrestatie. Na de aankondiging dat de roofmoord in Opsporing Verzocht zou komen, kwam zoveel informatie binnen dat de mannen snel werden opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.