nederland

Twee mannen opgepakt voor moord op bejaard echtpaar Exloo

04 maart 2014Leestijd: 1 minuut

De politie heeft maandagavond twee mannen (28 en 29) uit Hoogeveen aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een bejaard echtpaar uit het Drentse Exloo en Berend Smit uit Dwingeloo, een plaats in dezelfde provincie.

De politie beschikte al enige tijd over een spoor dat leidde naar beide mannen.

Sporen

Maandag bleek dat de man en vrouw, beiden 77 jaar, zijn vermoord. Die avond kreeg het rechercheteam zo veel informatie binnen dat in overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten beide mannen op korte termijn aan te houden.

De mannen zitten vast en worden de komende dagen gehoord over de zaak. De politie heeft een onderzoek ingesteld in het doorzochte huis en verschillende spullen in beslag genomen. Van beide verdachten wordt DNA afgenomen, dat wordt vergeleken met eerder gevonden sporen in beide zaken.

Bed

De politie trof het echtpaar vorig jaar juli levenloos aan op bed, nadat de kinderen bezorgd waren geworden omdat ze niets van hun ouders hoorden. Al snel bleek dat allerlei spullen uit het huis waren verdwenen, zoals een iPad, laptop, mobiele telefoons en een fototoestel. De politie ging aanvankelijk uit van zelfmoord, maar maandag bleek dat de man en vrouw, beiden 77 jaar, zijn vermoord.

Het andere slachtoffer, Berend Smit, werd in november 2012 op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij zijn hondjes uitliet in het natuurgebied het Dwingelderveld.

De man zou zijn doodgeschoten met een speciaal vuurwapen dat het leger gebruikt. Het is nooit helder geworden waarom de man werd vermoord.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.