nederland

Dood gevonden echtpaar blijkt toch te zijn vermoord

03 maart 2014Leestijd: 1 minuut

De bejaarde man en vrouw die in juli vorig jaar dood werden gevonden in hun huis, blijken toch te zijn vermoord. De politie ging in eerste instantie uit van zelfdoding, maar het stel is om het leven gekomen door een misdrijf.

Dat de man en vrouw, beiden 77 jaar, om het leven zijn gebracht blijkt onder meer uit het definitieve sectierapport en aanvullend onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut, zegt een politiewoordvoerder.

Spullen

De politie trof het echtpaar op 28 juli in het huis in Exloo (Drenthe) levenloos aan op bed, nadat de kinderen bezorgd waren geworden omdat ze niets van hun ouders hoorden. Al snel bleek dat allerlei spullen uit het huis waren verdwenen, zoals een iPad, laptop, mobiele telefoons en een fototoestel.

De politie wilde niet toen al een conclusie trekken, maar wachtte nader onderzoek af. De bewoners van Exloo worden dinsdag ingelicht door de politie. Iedereen die eind juli in de omgeving van het huis was, krijgt een sms met de oproep of iemand rond die tijd iets vreemds heeft gezien.

‘We zijn naarstig op zoek naar meer informatie. Ook van mensen die toen in Exloo zijn geweest en denken: het zal wel niets zijn,’ zegt de woordvoerder. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan deze zaak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.