economie

‘Bonussen SNS-top kunnen niet worden teruggevorderd’

03 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De bonussen die zijn uitgekeerd aan de voormalige topmannen van SNS REAAL kunnen nog niet worden teruggevorderd. Het kabinet heeft hier geen instrumenten voor.

Dat zei de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zondag bij Buitenhof.

Een nieuwe ‘claw-back-wet’ kan in de toekomst niet gerechtvaardigde salarissen van bankiers terughalen, maar die wet ligt nog bij de Eerste Kamer.

Geen instrumenten

De bonussen van de falende SNS-bestuurders ‘stuiten tegen de borst’ van Dijsselbloem. ‘Maar ik heb eenvoudigweg niet de instrumenten om hier wat aan te doen,’ zei Dijsselbloem.

PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom zei zondag bij het programma Eva Jinek op Zondag dat de bonussen voor de SNS-top wel kunnen worden teruggehaald.

Nationalisering

De afgelopen week maakte minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dat de staat SNS REAAL overneemt voor 3,7 miljard. Ook de Nederlandse banken betalen gezamenlijk 1 miljard euro.

Aandeelhouders werden daarmee door de staat onteigend en de top werd op straat gezet. Er is veel ophef ontstaan over de vergoeding van de door de overheid aangestelde bestuursvoorzitter Gerard van Olphen, maar het kabinet vindt het salaris van ruim een half miljoen euro per jaar ‘gerechtvaardigd’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.