Reacties op de stelling

‘Ik heb niet het idee dat overheid de drugscriminaliteit als een probleem ziet’

30 augustus 2019

Volgens de Nederlandse Politie Bond is een Nederlandse “FBI” nodig om zware en georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Dat zei de bond in reactie op het nieuws dat drugscriminelen in Amsterdam nagenoeg vrij spel hebben. Maar gaat de oprichting van zo’n nieuw korps helpen? We vroegen het aan u. Lees een selectie van de reacties.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Willemijn Voigt

Al jaren wordt er in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg geknokt om het drugsprobleem beheersbaar te houden. Hoeveel hulp hebben zij gekregen van de politieke partijen? Was er sprake van een FBI-oplossing? Néé, maar nu Amsterdam door éigen schuld, door jarenlang slecht PvdA bestuur en nu -erger nog- GroenLinks bestuur, ineens in de gaten krijgt dat hun stad in handen is gevallen van de drugsmaffia, nú willen ze ineens een FBI en moet de regering maar snel héél veel geld pompen in de bestrijding. En dus moet héél Nederland bloeden vanwege de ongelooflijke incompetentie van politici en falende justitie.

Eer een FBI-achtige specialisatie aan het werk kan, zijn we zéker weer 2 tot 3 jaar verder. Is er wederom weer heel veel geld weggesmeten zonder resultaat. Mijn oplossing: HANDHAVEN! Op alle fronten! Wanneer criminaliteit in het spel is, géén gezeur over privacy, maar laat de Belastingdienst al die nagelstudio’s, horeca’, belwinkels, etc. etc. die dekmantel zijn voor witwassen, eerst maar eens sluiten. Controleer de huizenverkoop, kijk naar gigastroomverbruik en snoer die goudgebekte getatoeëerde jongetjes in hun dure auto’s de mond. Pak ze op en laat ze maar bewijzen waar zij hun geld mee verdienen. En géén gezeur over discriminatie, want daar kan mevrouw Halsema helemáál niet tegen! Laat het eindelijk eens 100% duidelijk zijn dat ze niet worden aangehouden wegens huidskleur of religie, maar gewoon omdat ze hartstikke verdacht zijn.

J van Deventer

Een overheid die zelf in tien van zijn gemeenten als drugsproducent en drugsdealer optreedt lijkt, me hoe dan ook niet geschikt om drugscriminaliteit aan te pakken, met of zonder “FBI”. Voorlopig heb ik absoluut niet de indruk dat onze overheid de drugscriminaliteit, of zelfs criminaliteit in het algemeen als een probleem ziet.

Gerhard Goosens

We hebben de Nationale Politie. Uitbreiding van deze politie met meer vakbekwame rechercheurs en landelijke opsporingsbevoegdheid. Het hoofd van deze NP valt rechtstreeks onder 1 Procureur-Generaal die rechtstreeks aan de Minister van Justitie rapporteert. Alleen dan kunnen zij succes hebben. Geen nieuwe clubs. Dat werkt vertragend en zijn te gemakkelijk te infiltreren.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.