Reacties op de stelling

‘Net als met smaak, valt over humor niet te twisten’

24 juli 2019Leestijd: 3 minuten

De organisatie van het Zwarte Cross-festival verwijderde dit weekend een bordje met ‘Allah’s afbakbar’ na woedende reacties op social media. Dreigt Nederland zijn gevoel voor humor te verliezen?, legden we u voor. En met die stelling bent u het roerend eens.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag.

Sander van der Linden

Het continue gedram van permanent gekwetste nieuwkomers en social justice warriors begint zo langzamerhand extreme vormen aan te nemen. Vooral islamieten nemen alles letterlijk, hebben exact nul gevoel voor humor en van relativeren hebben ze nog nooit gehoord.

Dat erodeert de ‘gezonde Hollandse omgangsvormen’ waarbij humor en satire essentiële onderdelen zijn. Als je niet tegen humor kunt, permanent met lange tenen rondloopt of continu de profeet aangevallen ziet: zoek een ander land uit om te wonen. Tot nooit meer ziens.

Pieter Hoek

Als er nou “Allah’s afhakbar” had gestaan, had ik gezegd: “nu even kappen jongens” , maar met afbakken is toch niks mis.

Heel Holland bakt toch!

Hella van Heeswijk

Nederland verzuurt. We hebben te maken met een heel andersoortig klimaatprobleem.

Annette Schols

Nederland dreigt inderdaad humorloos te worden. Ik heb de tijd nog meegemaakt met de grote drie: Toon Hermans, Wim Kan en Wim Sonneveld. Vooral Wim Kan heeft heel wat grapjes gemaakt, vooral op het politieke vlak. En het mooiste was, dat de politici er zelf hard om konden lachen. Die tijd is voor altijd voorbij, zoveel is duidelijk. En grapjes maken, in welke vorm dan ook, over de “religie van de vrede”…. dat is al helemaal VERBOTEN. Nu moet ik heel eerlijk zeggen, dat er in de huidige tijd (als je tenminste niet met je kop in het zand en je oren verstopt met bloemkolen zit) nog maar weinig te lachen valt.

Andre van der Laken

Zoals Frans Timmerman laatst al opmerkte:

links (goedvolk) en humor is slechte combinatie.

I rest my case.

Michel Versteeg

Net als met smaak, valt over humor niet te twisten. Waar de één hartelijk om moet lachen, ziet een ander de lol niet van in. Wat ik de laatste 5 jaren merk is dat er niet zozeer sprake is van een gebrek aan een gevoel voor humor, maar van een snel krimpend vermogen tot (zelf)relativering en zelfspot, met name bij de wat meer beschermd opgegroeide generatie.

Nico van Zandvoort

Deze rapper maakt gebruik van een polariserend klimaat wat gecreëerd is door zowel links als rechts. Het kwalijke is in deze dat hij over de ruggen van allen zichzelf wil verrijken. Het enige doel wat hij heeft is zijn narcistische en financiële behoeftes bevredigen. Stel deze man eens wat kritische vragen over het onderwerp waar hij zo openlijk afstand van neemt en ik vrees dat er inhoudelijk hetzelfde uitkomt als de diepgang van zijn songteksten.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.