Reacties op de stelling

‘Dat kinderen bij show ook rechten hebben, zal ze een worst zijn’

16 april 2019

Dierenactivisten hebben zondag een theatershow in attractiepark De Efteling verstoord, waarbij paarden met een brandende deken op de rug rondrennen. In het publiek zaten veel kinderen die zich een ongeluk schrokken. Is een taakstraf terecht, vroegen we u.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Ton den Haan:

Hoe is het toch mogelijk dat de kleinst mogelijke minderheid de meeste (media)aandacht krijgt. Dit waren vier actievoerders, onder regie van de PvdD. Of het nu om Zwarte Piet, het Dolfinarium, andere attracties in de Efteling, of historische namen gaat: er zijn altijd enkele lieden die ergens aandacht voor vragen, maar op een wijze die feitelijk onacceptabel is. Strafrechtelijk volgt een taakstraf die niets voorstelt of een boete op die hoogstwaarschijnlijk niet wordt betaald. De ‘gewone’ zwijgende meerderheid in Nederland is absoluut een andere mening toegedaan, maar komt nooit aan het woord. Deze ‘actievoerders’ worden voor radio en tv gehaald en krijgen een podium. Laat de media dan ook eens zwijgen over deze lieden.

Annette Schols:

Ik weet niet of gevangenisstraf wel zo’n goed idee is. Over het algemeen zijn deze dierenactivisten mensen die geen werk hebben, anders hadden ze voor dit soort flauwekul geen tijd. Zo’n gevangenis is natuurlijk niet anders een soort luxe hotel met alles erop en eraan. Het enige dat je niet kunt is er zomaar uitlopen. Dit is dus niet zo’n straf. Laat ze maar taakstraffen ondergaan en dan het liefst zwaar werk, bijvoorbeeld in een dierenasiel. Komt nog goed uit, als ze zo gek op dieren zijn. Laat ze maar lekker in de str*nt en de p*s rondlopen. Er moet zeker wat gebeuren, want dit loopt zo langzamerhand de spuigaten uit.

Frans Geurts van Kessel:

Wat ik niet goed snap is dat zo’n Partij voor de Dieren dit soort tuig bijna oproept dit soort onbesuisde criminele acties te plegen en vervolgens de verantwoordelijkheid voor diezelfde acties afwijst. Iets wat je vaker ziet binnen (extreem-) linkse kringen. Iets, ook, waarvan dit soort kringen maar al te graag rechts beschuldigt, denk aan hoe Baudet door links in verband gebracht is met de aanslag in Christchurch.

Liesbeth de Vogel:

Ik denk dat het wel meevalt met de geestelijke schade wat betreft die kinderen. Ze kijken naar een spannende show met vechtende ridders en brandende dekens op paarden. Waarschijnlijk is dat al genoeg om nog maanden over te dromen. En dan komen er vier jongelui het veld op die een bord ophouden. Nou dat lijkt me echt niet het meest angstaanjagende gedeelte van dit spektakel.

J. Mulder:

Zij zullen zich beroepen op vrijheid van meningsuiting. Diezelfde vrijheid ontnemen zij echter altijd steevast hun tegenstanders. Dat de kinderen en de ouders die de show bijwoonden ook hun rechten hebben, zal hen een worst zijn.

De beste oplossing is om dergelijke doorgeslagen idioten geen podium te geven in de media. Door hen dood te zwijgen ontneem je hen hun uiteindelijke doel, te weten publiciteit.
In begrijp alleen niet dat zij voor ordeverstoring en demonstreren zonder vergunning niet vervolgd worden.
Als er vier mensen bij een moskee staan met een anti-islam spandoek zijn zij het haasje. Dan vindt het OM altijd wel een artikel om te vervolgen.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.