politiek

Samsom wil ook na Rutte-II weer lijsttrekker worden

10 maart 2014Leestijd: 2 minuten

PvdA-leider Diederik Samsom wil ook bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer lijsttrekker worden voor de PvdA. Volgens Samsom is zijn werk ‘nog lang niet af’.

Dat zei Samsom maandag in het programma Eén op Eén.

Mijn werk is niet af

‘Zoals ik er nu in sta wil ik weer lijsttrekker worden. Mijn werk is nog lang niet af,’ zei de PvdA’er. Hij voegde daar aan toe dat uiteindelijk de PvdA-leden bepalen wie lijsttrekker van de partij wordt.

Samsom zei niet te verwachten dat de PvdA grote verliezen gaat lijden in de grote steden bij de gemeenteraadsverkiezingen volgende week. Maar als het gebeurt, heeft dat geen invloed op zijn partijleiderschap. Eerder zei Samsom al dat hij sowieso zal aanblijven als PvdA-leider, ongeacht de verkiezingsuitslag.

Geen zorgen

Over peilingen die in steden als Rotterdam en Amsterdam grote verliezen voor de PvdA voorspellen, maakt Samsom zich geen zorgen.

Zijn ervaringen tijdens het campagnevoeren op straat laten volgens Samsom een ander en ‘veel positiever’ beeld zien.

Geen referendum

Samsom zei verder dat hij geen referendum wil over de euro, zoals voormalig PvdA-leider Wouter Bos heeft gesuggereerd. De Tweede Kamer werkt aan een wet die referenda mogelijk moet maken. Als die er – na grondwetswijziging – doorkomt, geldt hij ook voor Europese verdragen. Dus over verdragen over de euro, mochten die er ooit komen, is dan wel een referendum mogelijk, zei Samsom.

Bos maakte zijn opmerking over het referendum over de euro zondag in een debat in De Balie in Amsterdam. Nu hij uit de politiek is mag hij zich ‘wilde ideeën’ veroorloven, zei hij erbij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.