politiek

Samenwerking arbeidsmarkt Benelux en Noordrijn-Westfalen

18 juli 2013Leestijd: 1 minuut

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken (PvdA) wil dat de Benelux en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen toewerken naar één arbeidsmarkt. Dit zou werkzoekenden kunnen helpen.

Minister Timmermans was donderdag samen met zijn Belgische collega Didier Reynders en zijn Luxemburgse collega Jean Asselborn in Düsseldorf, waar zij spraken met de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Hannelore Kraft.

‘Aan de ene kant van de grens zijn er vacatures, aan de andere kant van de grens werkzoekenden. Soms blijken er nog belemmeringen te zijn om aan andere kant van de grens te werken. Daar moeten we wat aan doen’, zegt Timmermans.

De Benelux-landen en de Duitse deelstaat hebben in elk geval afgesproken de onderlinge samenwerking te versterken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.