Jeroen van Wensen Premium Corner

Groen maakt niet alleen Thuisbezorgd groot

15 juni 2021Leestijd: 1 minuut

In het rijtje grote Nederlanders mag Jitse Groen onderhand niet meer ontbreken. Afgelopen week stemden de aandeelhouders van het Amerikaanse Grubhub in met een overname door Just Eat Takeway, het bedrijf dat Groen in 1999 heeft opgericht en dat in Nederland opereert onder de naam Thuisbezorgd.

De overname in de Verenigde Staten maakt van Just Eat Takeway de op één na grootste maaltijdbezorger ter wereld. Het Chinese Meituan voert de lijst aan, deels door de enorme omvang van de Chinese markt, deels doordat het ook andere diensten aanbiedt, ­zoals het boeken van hotels – te vergelijken met de van oorsprong Nederlandse hotelboekingsite Booking.com.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.