Victor Pak Premium Corner

Europese arrogantie over president Biden is misplaatst

12 juni 2021

Joe Biden heeft Europa als bestemming voor zijn eerste overzeese reis uitgekozen. Europese politici kunnen hun geluk niet op met zijn komst en hopen op betere relaties na schofferingen van Donald Trump. Maar Europese landen doen zelf veel te weinig om de trans-Atlantische banden te bestendigen, schrijft Victor Pak.

Biden bezoekt komende week onder meer een top met de Europese Unie en een top met zijn NAVO-bondgenoten. De blijdschap onder Europese partners is groot dat Biden en niet Trump die bezoeken aflegt.

Trump werd onterecht als schoffering gezien

Het presidentschap van Donald Trump zagen zij als een schoffering. Hoe kon het Amerikaanse volk toch zo’n man verkiezen als president gezien zijn vijandigheid jegens Europese landen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.