Jeroen van Wensen Premium Corner

Tijdelijke bouwstop Amsterdam is een gotspe

25 maart 2021

Stel dat je de baas zou zijn over een stad waar iedereen wil wonen, waar de prijzen de pan uit rijzen, en waar bouwers staan te trappelen om te bouwen. Wie zou dan een tijdelijke bouwstop invoeren omdat de betrokken ambtenaren te veel geld kosten? Niemand natuurlijk, behalve de gemeente Amsterdam. Een gotspe, schrijft Jeroen van Wensen, vooral doordat de stad zichzelf in de hoek schildert met tijdelijk onnodige principes.

In februari sprak EW met Carolien Schippers, directeur Grond en Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam, voor een artikel dat ging over de vraag waar de nieuwe huizen blijven.

Schippers legde uit dat de hoofdstad op volle toeren bouwt en dat het realiseren van bouwprojecten geen enkel probleem vormt. De stad is mateloos populair en kan daardoor zelfs zeer strenge bouwregels opleggen aan projectontwikkelaars.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.