Gerry van der List Premium Corner

Nieuw kabinet-Rute belooft (nog) linkser beleid: Het nogal duffe feestje van de democratie

22 februari 2021

Het komende politieke jaar dreigt vrij voorspelbaar te worden. De lijst-Rutte wint de verkiezingen en gaat daarna met linkse partijen nog meer geld uitgeven aan progressieve hobby’s. Niet echt een opwekkend vooruitzicht, schrijft Gerry van der List.

Margriet van der Linden toonde zich lichtelijk opgewonden. De presentatrice van het praatprogramma M had op 10 februari zomaar vier vrouwelijke lijsttrekkers aan tafel. Dat was een unicum, benadrukten alle aanwezigen blij. Bij vorige verkiezingsdebatten was ze nog de enige vrouw tussen ‘stropdassen’ en ‘pakken’, zei Lilian Marijnissen (SP).

Lees ook deze column van Gerry van der List: Het lastig verkoopbare merk PvdA

Jammer genoeg wekte de kwaliteit van de M-discussie niet de indruk dat de vervanging van herenkostuums door damesjurken en -broekpakken een enorme politieke kwaliteitsimpuls betekent. Het is toch moeilijk vol te houden dat Lilian het een stuk beter doet dan vader Jan Marijnissen in het verleden. Of dat Lilianne Ploumen (PvdA) overtuigender overkomt dan haar triest afgedropen voorganger Lodewijk Asscher.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.