Gerlof Leistra Premium Corner

Criminele motorbendes verdienen een keihard verbod

15 december 2020Leestijd: 2 minuten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag een verbod gevraagd op de ‘extreem gewelddadige’ motorbende Caloh Wagoh. Vandaag hield het Hof een eerder verbod van de Hells Angels en No Surrender in stand. Satudarah is al verboden en rond een verbod op de Bandidos bestaat onduidelijkheid. Intussen groeien nieuwe clubs als MC Hardliners razendsnel. Alle criminele motorbendes moeten worden verboden, vindt Gerlof Leistra.

Leden van verboden outlaw motor gangs als de Hells Angels, Satudarah en No Surrender blijken onder meer betrokken bij afpersing, drugshandel en geweldsdelicten.

Omdat de clubs strak zijn georganiseerd, weet de leiding vaak exact wat de brothers doen. Alleen al om die reden is een verbod gerechtvaardigd. Het zijn geen clubs van padvinders.

Meer achtergrond bij dit verhaal: Motorclub Caloh Wagoh, uitzendbureau voor liquidaties

Gelinkt aan liquidaties

De president van Caloh Wagoh, Keylow, zit vast op verdenking van betrokkenheid bij vier moorden in opdracht voor Ridouan Taghi, tegen wie een groot liquidatieproces loopt. De huurmoorden zijn volgens  het OM gepleegd door leden van Caloh Wagoh, onder wie kroongetuige Tony de G. Zijn belastende verklaringen zijn vitaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.