Premium Lock Criminele motorbendes verdienen een keihard verbod

15 december 2020Leestijd: 2 minuten
Rechtbanktekening gemaakt tijdens een inleidende zitting in de zaak tegen kopstukken van motorclub Caloh Wagoh. vlnr: Radjesh S., Moriën J., Greg R., Willem B. en Howard K. - ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag een verbod gevraagd op de ‘extreem gewelddadige’ motorbende Caloh Wagoh. Vandaag hield het Hof een eerder verbod van de Hells Angels en No Surrender in stand. Satudarah is al verboden en rond een verbod op de Bandidos bestaat onduidelijkheid. Intussen groeien nieuwe clubs als MC Hardliners razendsnel. Alle criminele motorbendes moeten worden verboden, vindt Gerlof Leistra.

Leden van verboden outlaw motor gangs als de Hells Angels, Satudarah en No Surrender blijken onder meer betrokken bij afpersing, drugshandel en geweldsdelicten.

Omdat de clubs strak zijn georganiseerd, weet de leiding vaak exact wat de brothers doen. Alleen al om die reden is een verbod gerechtvaardigd. Het zijn geen clubs van padvinders.

Meer achtergrond bij dit verhaal: Motorclub Caloh Wagoh, uitzendbureau voor liquidaties

Gelinkt aan liquidaties

De president van Caloh Wagoh, Keylow, zit vast op verdenking van betrokkenheid bij vier moorden in opdracht voor Ridouan Taghi, tegen wie een groot liquidatieproces loopt. De huurmoorden zijn volgens  het OM gepleegd door leden van Caloh Wagoh, onder wie kroongetuige Tony de G. Zijn belastende verklaringen zijn vitaal.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw