Zet VVV terug naar amateurvoetbal, met 13 punten aftrek

26 oktober 2020Leestijd: 4 minuten
VVV-Ajax 0-13, zaterdag 24 oktober. Foto: ANP.

VVV-Venlo moet naar het amateurvoetbal worden verwezen, vindt Hugo Camps. Met dertien punten aftrek. En hulde voor de Giro, die de almacht van het virus wist te breken.

Ajax won met 0-13 tegen VVV-Venlo. Lassina Traoré scoorde vijf keer. Kolder in de eredivisie. Nee, het lag niet aan corona-uitval, er stonden gezonde kerels in het veld. Limburgers bovendien. Het was ook geen bikkelharde strijd, VVV werd letterlijk overlopen. Dergelijke scheve krachtverhoudingen zijn de competitie op het hoogste niveau onwaardig. VVV moet verwezen worden naar het amateurvoetbal, met 13 punten aftrek.

Hugo Campsschrijft wekelijks een sportcolumn voor Elsevier Weekblad. Camps (Molenstede, 1943) schrijft sinds 1986 voor Elsevier Weekblad en maakte in die hoedanigheid vele markante interviews met topsporters.

Ik zou de voorzitter verplichten tot een levenslang mondkapje. Doelman Delano van Crooy tot een ophokplicht. De goede man is getekend voor het leven. Hij kan over tien jaar nog niet met zijn kinderen naar de Jumbo. De hele familie is te schande gemaakt. De tranen waarmee hij van het veld liep, waren zijn eerste afbetaling.

Meneer Wöltgens miste geen wedstrijd van VVV

Ik moest aan de vroegere fractieleider van de PvdA Thijs Wöltgens denken. Na een weekje Den Haag werd hij in stadion De Koel weer geheel zichzelf. Meneer Wöltgens miste geen wedstrijd van VVV. De Koel was zijn lust- en gebedshuis. En altijd met een biertje. Daar vond hij de vriendschap die hij in Den Haag ontbeerde.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De fractievoorzitter werd gemakzuchtig weggezet als een provinciaal die geen affiniteit had met cultureel links. Met kritiek had hij nooit leren leven. De verwoede Limburger met de lichtjes verwilderde baard en gestolde weemoed in de ogen was ongelukkig in Den Haag.

VVV was niet geteisterd door corona. En kermis was het ook niet in Venlo. VVV was gewoon verlamd door Ajax. Het was hun vrije dagje. Luttele dagen ervoor was Ajax nog tegen een zeperd in de Champions League aangelopen.

Feyenoord kachelt zonder systeem en zonder spitsen

Feyenoord is zoekende. Het kachelt in het wilde weg, zonder systeem en zonder spitsen. Voor het eerst is Dickie weer beschaamd over zijn onvermogen en dat van de club. Hij heeft geen spitsen en de selectie is in de breedte veel te smal. Het wordt geen succesjaar voor de Rotterdammers.

Lees ook deze blog van Hugo Camps terug: Sporten in een tijd van lege stadions

AZ had dit weekeinde vijftien spelers die positief waren getest op corona. Het speelde toch, maar met veel zand in de motor.

Team Sunweb is een ploeg van wetenschap en diëten. Renners moeten hun avondeten afwegen op een apothekersschaaltje. Er is weinig gemor, want Sunweb kiest voor jonge, onervaren renners die zijn opgefokt voor de kans van hun leven.  De scouting heeft goed werk gedaan en de ploeg plukt ook nog eens de vruchten van strakke discipline. Er wordt een grote toekomst voorspeld.

Wilco Kelderman is een mooie coureur, zacht van gemoed

In de Giro d’Italia was Sunweb prominent aanwezig op diverse podia. Met Wilco Kelderman als vaste klant. Wilco is een renner naar mijn hart. Een begaafd klimmertje dat in zijn leven te veel pech en blessures heeft gekend. Je zal hem daarom in een grote ronde ook nooit horen kakelen over succes en genade. Dagenlang had hij de roze trui in bezit, maar hij werd uiteindelijk derde. Kelderman is een mooie coureur, zacht van gemoed. Hij klimt niet als een trekharmonica in de breedte. Hij schuift de hoogte in.

Zijn ploeg kon uiteindelijk niet op tegen de hold-up van het herboren Ineos. Ook daar hebben de jonkies Froome en Thomas tot klauterdwergen herleid. Tao Geoghegan Hart is de nieuwe Girowinnaar.

Giro 2020 heeft wielersport een grote dienst bewezen

Het is een wonder dat de Ronde van Italië het drie weken heeft volgehouden in coronazwangere dorpen en steden. Het programma kon grotendeels worden afgewerkt. Er was moed nodig van de organisatie om de gok te wagen. De Giro 2020 heeft de wielersport een grote dienst bewezen en geldt als handvat voor de toekomst.

Meer van Hugo Camps over wielrennen

‘VdP’: de grootste atleet op twee wielen

De Ronde van Spanje is bezig aan een gelijkaardig huzarenstukje. Tot nu toe zonder grote ongelukken. De almacht van het virus is in beide rondes gebroken. Er is hoop op een min of meer slim georganiseerd vervolg in het komend voorjaar.

Ik weet ook wel dat wielrennen maar halvelings cultuur is. Maar deze sport is wel gansch het volk. De Britten hebben na de uitgestorven Chris Froome en Geraint Thomas weer een rondewinnaar. De absolute vedette van deze Giro d’Italia was echter wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna. Vijf keer winst. Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali en werelduurecordhouder Victor Campenaerts werden een voor een weggeblazen.