Victor Pak Premium Corner

Ook coronakiezer heeft stemrecht, minister Ollongren

08 september 2020Leestijd: 2 minuten

De nadagen van het kabinet Rutte-III zijn ingegaan. Op 17 maart maakt Nederland de ‘anderhalvemeter-stembusgang’ om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen.  Maar minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) blinkt niet uit in goede ideeën om het kiezen voor coronapatiënten makkelijk te maken, hoewel ook zij stemrecht hebben, schrijft Victor Pak.

In een brief aan de Tweede Kamer licht Ollongren haar zienswijze op de anderhalve-meterstembusgang toe. Stembureaus worden zo ingericht dat 1,5 meter afstand houden mogelijk is, ontsmettingsmiddelen zijn aanwezig en de kiezer wordt geattendeerd op de gezondheidscheck.

Tienduizenden kiezers niet naar het stembureau

Net als bij elk restaurant, elke supermarkt en kantoorbezoek is het straks bij de verkiezingen ook aan de orde: iedereen krijgt vijf vragen over zijn gezondheid, en wie één vraag met ‘ja’ beantwoordt, is niet welkom. Ook niet op het stembureau, aldus de minister. Het is onduidelijk of de vragen aan iedere kiezer bij het stembureau persoonlijk worden gesteld, of dat ze slechts op een printje bij de deur hangen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.