Robbert de Witt Premium Corner

Grote China-show verbloemt knechting van het volk

02 oktober 2019Leestijd: 3 minuten

Zelden zag de wereld een grotere schijnvertoning dan dinsdag in Peking, schrijft Robbert de Witt. De Chinese Communistische Partij trok alle registers open om te vieren dat Mao Zedong zeventig jaar geleden, op 1 oktober 1949, een einde maakte aan de burgeroorlog en het land communistisch maakte. Om dat te vieren, lieten eindeloze colonnes soldaten en rollende tanks het Tiananmenplein trillen. Een pronkparade van de nieuwste wapens met overal blije gezichten moest het eigen volk en de rest van de wereld overtuigen van het Chinese succes.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.