Jeroen van Wensen Premium Corner

Geen reden voor Nederlandse banken om negatieve spaarrente in te voeren

13 september 2019

Donderdag maakte de Europese Centrale Bank (ECB) maatregelen bekend die leiden tot nog lagere rentes. Toch hoeven kleine spaarders niet te vrezen dat de spaarrente in Nederland – die nu nog net boven de 0 procent staat – negatief wordt, schrijft Jeroen van Wensen. De ECB komt binnenkort namelijk met een flinke korting voor Nederlandse banken.

Mario Draghi, de president van de ECB, kondigde in zijn voorlaatste persconferentie nieuwe monetaire maatregelen aan. Een deel daarvan treedt per november in werking als Christine Lagarde, zijn vermoedelijke opvolger, van start gaat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.